TRANSFORMACIJA PARCELE SUNCOKRETA UZ CENTURION: PRE I POSLE TRETMANA

Pre i Posle Tretmana: Efikasnost Herbicida Centurion

Poljoprivreda je dinamičan sektor u kojem su efikasnost i pouzdanost preparata presudni za uspeh. Nedavno smo imali priliku da testiramo naš preparat Centurion na jednoj parceli pod suncokretom, koja je bila zahvaćena divljim sirkom. Danas vam donosimo detaljan pregled rezultata tretmana kroz fotografije pre i posle tretmana.

Pre tretmana: Borba sa divljim sirkom

Pre nešto više od mesec dana, naš tim je posetio ovu parcelu kako bi procenio stanje useva i započeo tretman. Na fotografijama ispod možete videti kako je izgledalo polje pre nego što smo primenili Centurion. Divlji sirak je bio prisutan u velikoj meri, što je ozbiljno ugrožavalo rast i razvoj suncokreta.

Korovi su prekrili veliku površinu, preteći da oduzmu suncokretu dovoljnu količinu svetlosti i hranljivih materija. Bilo je jasno da je potrebna hitna intervencija kako bi se spasio prinos.

Pretapat Centurion: Kletodim protiv uskolisnih korova

Centurion je visoko efikasan herbicid koji se koristi u poljoprivredi za kontrolu širokog spektra jednogodišnjih i višegodišnjih travnih korova. Sadrži aktivnu materiju kletodim u koncentraciji od 240 g/l, formulisan je kao koncentrat za emulziju (EC).

Deluje selektivno i sistemično, što znači da se apsorbuje kroz listove korova i širi se unutar biljke, efikasno uništavajući korove bez oštećenja useva kao što su soja, suncokret, šećerna repa, vinova loza, krompir, šargarepa i lucerka.

Mi smo primenili 0,6lha navedenog preparata što je dovoljna doza za rešavanje upornog divljeg sirka iz rizoma. Efekti su bili vidljivi već nakon nekoliko dana, ali prava transformacija videla se nakon 4 nedelje.

Posle tretmana: Čisto polje suncokreta

Ponovo smo posetili parcelu kako bismo procenili konačne rezultate. Fotografija ispod prikazuje polje nakon tretmana Centurionom. Razlika je očigledna – korovi su potpuno eliminisani, ostavljajući suncokretu dovoljno prostora da nesmetano raste.

4 nedelje nakon tretmana

Kao što možete primetiti, polje je sada potpuno čisto, a suncokret je zdrav i u punom rastu. Zahvaljujući Centurionu, uspeli smo da obezbedimo optimalne uslove za razvoj useva, što će nesumnjivo rezultirati bogatijim prinosom.

Ova uspešna transformacija parcele sa suncokretom još jednom potvrđuje efikasnost našeg preparata Centurion. Korovi mogu ozbiljno ugroziti poljoprivredne kulture, ali uz pravilan tretman, moguće je postići izuzetne rezultate.

Ako se i vi suočavate sa sličnim problemima na vašim parcelama, ne oklevajte da isprobate Centurion i uverite se sami u njegovu efikasnost.

Više o preparatu pročitajte klikom ovde.

Za informacije o pravilnom korišćenju i gde da ga nabavite, posetite našu zvaničnu instagram (@nsagroing) i facebook (NSAgro-ing) stranicu.

Pozovite naše kolege veleprodaje ili posetite neku od naših apoteka u: